Unna dig nöjen i livet

Vi glömmer lätt hur det är att vara barn och se det roliga i varje situation – att hitta leken i det vardagliga. Det beror såklart på att vi växer upp och inser att många delar av livet inte är lekar, och att göra vissa moment till lekar skulle vara direkt förödande. Det handlar om att vi mer och mer landar i en ansvarsroll i våra liv. Denna ansvarsroll betyder i sin tur att vi också måste bortse ifrån sådant som vi tycker är rolig och intressant för att ägna tid till sådant som är måsten, saker och ting som måste göras för att vi ska ha möjlighet alls till glädje och njutning.

Glöm inte bort dig själv

Den här insikten, att allt inte kan vara roligt jämt, kan vara smärtsam men också ha en form av njutning till sig. Att man klarar sig själv och att man går framåt i livet på det s ätt som man vill. Men det är viktigt att detta inte blir det enda som man gör för den roliga delen är en stor, stor del av vad som gör oss till människor. Att ha roligt är något av det viktigaste man kan göra för sig själv, eftersom att det ligger så mycket livsvärde i det. Mycket av det man gör i livet, som är roligt, är också sådant som man kommer att minnas länge.

Därför är det viktigt att hela tiden skapa nya roliga minnen att se tillbaka på. Det handlar om att bli vuxen och äldre på ett sätt som vi sedan kommer att ångra, så i viss lägen så kanske det inte är rekommenderat att helt och fullt satsa på karriär, utan snarare kanske har roligt tillsammans med en partner eller sina barn. Det är oftast det senare som är det man minns med glädje och värme som äldre, och att fylla livet med de ögonblicken är ett sätt att garantera sin egen emotionella hälsa.