Ta hand om din hud

Aldrig för har världen varit så fokuserad på att ta hand om skönheten som finns i var och varannan människa. På gott och ont så har samhället skapat en bild där det förväntas av oss att vi ska vara sunda och friska och ta hand om vårt yttre, och även om det kanske kan gå till överdrifter ibland så finns det fortfarande en poäng med att detta fokus finns. Det handlar inte, bara, om att vara snygg, det handlar också om att ta hand om sin kropp och göra det på ett sätt som är hälsosamt för både en själv och den värld vi lever i.

Var noggrann i valet

Är det någon bransch som har varit utsatta för både den ena och den andra tragedin så är det skönhetsbranschen, där produkter har avslöjats innehålla skadliga ämnen och använts som försök på olika oetiska sätt. Men det är något som har förändrats, mycket i takt med att det övriga samhället genomgår samma typ av förändring. Det handlar om att växla om till produkter och levnadssätt som gör att vi ser till naturen i första hand, och ska man vara riktigt ärlig så är det just naturen som ger oss det allra bästa. Vi är en del av den och vi bör ta hand om den.

Att det då skapas ekologiska produkter, som ekologisk hudvård, smink, krämer och andra skönhetsprodukter visar på att trenden är här för att stanna. Det märks inte minst genom konsumenters efterfrågan och köpvilja. Idag är priset inte den avgörande faktorn, utan nu handlar väldigt mycket om fler anledningar, där det miljövänliga argumentet har kommit att spela betydligt större roll. Det här visar att vi faktiskt kan förändra oss och gå mot ett samhälle och en ekonomi som faktiskt värnar om det vi har omkring oss – samtidigt som det kommer oss till bäst nytta i slutändan.