En stunds avkoppling

Mer än något annat i livet så behöver människor vila. Det handlar om mer än enbart den dagliga sömnen som vi måste ha. Det handlar också om de där mikropauserna som varje dag borde bestå av för att man ska kunna vara på sin bästa nivå under lång tid. Risken är nämligen att det blir svårt att hålla ett bra fokus på sitt jobb, sin musik eller vad man nu sysslar med om man inte tillåter sig själv att slappna av och andas för ett ögonblick, oavsett hur roligt eller stressigt det är i situationen. Med andra ord så är dessa pauser livsnödvändiga och vitala för att vi ska kunna leva våra liv som vi vill att de ska levas.

Skapa förutsättningarna för det

Det är inte alltid helt lätt att tvinga sig själv till dessa pauser, speciellt inte när man inte känner att man har tid. Många gånger så blir det ganska naturligt att ta dessa pauser, speciellt i jobbsammanhang, men när man håller på med ens intresse, som musik eller är ute och roar sig, så lever man mycket på adrenalinet och har svårt för att känna efter när pausen behövs eller inte. En idealisk plats för en paus, som har mycket annat att erbjuda, är köket.

Här kan man på olika sätt slappna av till en fika, en kopp te eller bara njuta av platsen i sig. Köket ska vara välkomnande, och det är många som lägger mycket tid på att få den känslan. Det är ganska lätt och billigt att ordna också, speciellt om man tar hjälp av exempelvis Mälarkök, så att skapa förutsättningarna för dessa pauser, även är man har som roligast, gör det lättare att inse värdet i både pausen och rummet man gör det i. Med andra ord finns det all anledning för dig egen energis skull att se till att dessa platser finns i ditt hem.